Vrije raadplegingen

Omwille van de Corona problematiek
werken wij tijdelijk ENKEL
op afspraak. Afhalingen
(ontworming, ontvlooiing,
voeding, medicatie)
kan via onze automaat,
contacteer ons op 03/830.60.05!

  • by:
  • June 11th, 2019
  • Category:

Een nieuwe pup op komst!


De aanschaf van een nieuwe pup, er komt heel wat bij kijken. Dierenartsenpraktijk Cuvelier wil u hier graag in begeleiden!

Je wil een nieuwe pup in huis! Dierenartsenpraktijk Cuvelier wil u hiermee zo goed mogelijk begeleiden!

Eigen voorbereiding

Eerst moet je weten wat voor temperament er bij jouw levensstijl past. Een schoothondje of een sportieve hond? Bekijk hoeveel tijd en inspanning je dagelijks aan je hond kan besteden en beslis op basis hiervan wat voor type ras je wil.


Paspoort pup

Bij de aankoop van een pup moet je zeker zijn paspoort op voorhand bekijken. Hier staat cruciale informatie in over de eerste levensweken.
Je kan hier zijn vaccinaties nakijken,zijn leeftijd en op het paspoort staat het land van oorsprong vermeld. De afkomst is af te lezen door de eerste twee letters van het paspoortnummer (BE = België).
Indien de pup niet van België komt, is een extra rabiës vaccinatie verplicht vanaf de leeftijd van 12 weken en mag de pup pas 3 weken na deze vaccinatie over landsgrenzen reizen. Dit is een Europese regelgeving!


De pup zelf

Als het paspoort in orde blijkt, kan je naar de pup zelf gaan kijken.
Zijn karakter is belangrijk. Komt de pup u direct begroeten of probeert hij zich weg te stoppen? Een angstige/verlegen pup vraagt meer socialisatie en aanmoediging.
Let op zijn activiteit. Loopt de pup enthousiast heen en weer of reageert hij niet als je hem roept? Een pup kan uiteraard gewoon moe zijn, maar dit kan ook een teken zijn dat hij ziek is.


Extra informatie

Vraag of je het moederdier te zien krijgt. Dit kan je een beeld geven over de uiteindelijke bouw, de opvoeding én de gezondheid van de pups. Is de moeder terughoudend tegenover vreemden, dan kan ze dit hebben aangeleerd aan haar pups. Als de kwaliteit van de vacht slecht is, of het moederdier staat mager, kan de pup een slechte start gekregen hebben.

Uiteraard moet je steeds je bedenkingen overleggen met de fokker en uw dierenarts om zo samen met volle overtuiging voor de nieuwe pup te gaan! Een goede fokker zal je vragen en bedenkingen positief aanvaarden en is tevreden dat de pup een gemotiveerde eigenaar krijgt.

Besef dat er verzekeringen bestaan voor honden zodat onverwachte kosten opgevangen kunnen worden!
We zijn er om u te helpen! We bieden u een speciale consultatie aan om al uw vragen en bedenkingen te overlopen! Dit kan met de pup maar ook op voorhand om goed voorbereid naar de fokker te stappen.
Kom ons zeker bezoeken met de pup! Zo wordt het dierenartsen bezoek in de toekomst veel fijner.


Dierenarts cuvelier
Absveldstraat 31
2880 Bornem
03 830 60 05
Vrije raadplegingen
Omwille van de Corona problematiek werken wij voorlopig ENKEL op afspraak.
U kan gebruik maken van onze online agenda of ons bellen op 03/830.60.05.
Op afspraak
MA -VR 8.30u-19u
ZA 9u - 12u