Vrije raadplegingen

Omwille van de Corona problematiek
werken wij tijdelijk ENKEL
op afspraak. Afhalingen
(ontworming, ontvlooiing,
voeding, medicatie)
kan via onze automaat,
contacteer ons op 03/830.60.05!

  • by:
  • August 16th, 2018
  • Category:

Heeft je huisdier het ideale gewicht?


Denk je dat die ene kilo die je kat of hond is bijgekomen geen probleem vormt en in de lente wel weer zal verdwijnen? Dan zou het wel eens kunnen zijn dat je weldra met een viervoeter met overgewicht zit.

Heeft je huisdier het ideale gewicht?

Een extra kilo weegt meer door voor een dier dan voor een mens

Je kat van 5 kilo die 1 kilo bijkomt is voor 20% verdikt. Beeld je in dat je van 55 kilo naar 66 kilo zou gaan. Of weegt je hond 16 kilo en komt hij 2 kilo bij? Reken het maar uit…

Van overgewicht naar obesitas

Tot 15 of 20% over het normale gewicht spreekt men van overgewicht. Daarna spreekt men van obesitas. Dit vertaalt zich in een verkorting van de levensduur met 2 jaar, risico op gewrichtsproblemen, cardiovasculaire en ademhalingsproblemen, diabetes en toename van bepaalde kankers…

Maar nu heb jij de kennis!

Vele baasjes willen simpelweg plezier doen aan hun huisdier, maar staan niet stil bij de consequenties. Het ontbrekende bewustzijn van het baasje is de belangrijkste oorzaak van obesitas die maar liefst 40% van de honden en 27% van de katten treft.

De extra kilo waarover we het hier hebben is soms moeilijk vast te stellen met het blote oog. Maar je merkt het wel door te voelen (ribben nauwelijks voelbaar, bredere rug…) en bij bepaalde tekens: energieverlies, kortademigheid, verminderd uithoudingsvermogen en verminderde resistentie tegen warmte.
Dierenarts cuvelier
Absveldstraat 31
2880 Bornem
03 830 60 05
Vrije raadplegingen
Omwille van de Corona problematiek werken wij voorlopig ENKEL op afspraak.
U kan gebruik maken van onze online agenda of ons bellen op 03/830.60.05.
Op afspraak
MA -VR 8.30u-19u
ZA 9u - 12u