Consultaties

We werken ENKEL op afspraak.
Afhalingen (ontworming, ontvlooiing,
voeding, medicatie)
kan via onze automaat!

  • by:
  • October 5th, 2020
  • Category:

De 5 stappen tot gelukkige konijnen!


Konijnen worden steeds populairder als huisdier. Heb je konijnen of zou je er graag willen? In deze blog wordt het houden van konijnen besproken.

KONIJNEN


Konijnen worden steeds vaker gehouden als huisdier en zijn erg populair bij kinderen. Ook voor volwassenen zijn konijnen leuk om als gezelschapsdier te houden. Ze geven gezelligheid in huis en zijn boeiend om te observeren. Doordat konijnen veel slimmer zijn dan veel mensen denken kunnen ze makkelijk zindelijk worden gemaakt en allerlei trucjes worden aangeleerd. Hierdoor kunnen konijnen zowel in de tuin als ook uitstekend in huis worden gehouden. Bovendien komen konijnen voor in allerlei rassen en maten waardoor er zeker een goede match kan worden gemaakt tussen de faciliteiten en verwachtingen van de eigenaar en het konijn.

Helaas zien we toch nog vaak dat schattige baby konijntjes als impuls worden aangeschaft en de verzorging ervan lastiger is dan voorheen gedacht. Hierdoor kan de aankoop van een konijn uitlopen tot een teleurstelling, wat vervelend is voor de eigenaar maar ook voor het konijn. Doormiddel van deze informatieve blog geven we tips and tricks over het houden van konijnen zodat deze gelukkig en gezond blijven. Op deze manier weten (toekomstige) konijnen-eigenaren wat het houden van een konijn inhoudt en kunnen de juiste keuzes worden gemaakt. 

Wordt vervolgd, volgende blog gaat over de aanschaf van jouw droomkonijn.

Dierenarts cuvelier
Absveldstraat 31
2880 Bornem
03 830 60 05
Vrije raadplegingen
We werken ENKEL op afspraak.
U kan gebruik maken van onze online agenda of ons bellen op 03/830.60.05.
Op afspraak
MA -VR 8.30u-19u
ZA 9u - 12u
Van zaterdag 12u tot maandag 8.30u werken wij samen met de wachtdienst van Antwerpen.
Bel op ons nummer 03/830.60.05 en u krijgt te horen waar u terecht kan.