Vrije raadplegingen

Omwille van de Corona problematiek
werken wij tijdelijk ENKEL
op afspraak. Afhalingen
(ontworming, ontvlooiing,
voeding, medicatie)
kan via onze automaat,
contacteer ons op 03/830.60.05!

  • by: Dierenartsenpraktijk Cuvelier
  • February 8th, 2019
  • Category: Senior

Senior consult


Oud worden hoort bij het leven, maar onze senior patiëntjes hebben behoefte aan andere verzorging. Is je hond wat lusteloos, staat hij toch zo moeilijk recht, jankt hij af en toe, is hij toch zo snel moe? Misschien zit er een onderliggende medische reden voor dit gedrag. Vraag nu om het SENIORCONSULT bij je dierenarts. Wat overlopen we tijdens dit consult?

Seniorconsult

Oud worden hoort bij het leven, maar onze senior patiëntjes hebben behoefte aan andere verzorging. Is je hond wat lusteloos, staat hij toch zo moeilijk recht, jankt hij af en toe, is hij toch zo snel moe? Misschien zit er een onderliggende medische reden voor dit gedrag. Vraag nu om het SENIORCONSULT bij je dierenarts. Wat overlopen we tijdens dit consult?


Voeding

Een ouder dier is minder actief en heeft daarom minder calorierijke voeding nodig. Zo komen ze niet te veel gewicht bij, en worden de gewrichten niet overbelast. Een goede seniorvoeding bevat ook supplementen die ouderdomsprocessen zoals arthrose tegengaan. De vertering loopt al wat moeilijker en de hond heeft nood aan licht verteerbare voeding.

Afhankelijk van hoe we uw dier moeten ondersteunen, zullen we een specifieke voeding aanraden.


Beweeglijkheid van het dier

Gewrichten kunnen na een leven vol activiteit en sport op latere leeftijd overbelast zijn en beginnen hun tol te eisen. We kunnen uw dier ondersteunen met gesupplementeerde voeding maar ook met osteopathie en acupunctuur kunnen we pijn verminderen, en beweeglijkheid verbeteren.

Je ook bij ons terecht voor lasertherapie.


Bloeddrukmeting

Algemeen onderzoek

TANDEN: 
Slechte adem, rotte tanden,... Tenzij u de tanden van uw dier zelf kan poetsen, zal er regelmatig een tandreiniging nodig zijn. We doen in de praktijk gebitsreiniging, polijsten en tanden trekken indien nodig. De praktijk is uitgerust met een moderne allesomvattende tandunit  om uw dier optimaal te kunnen helpen.

VACHT:
De huid is de spiegel van je lichaam. Doffe vacht, droge vacht, schilfers, parasieten etc zijn misschien tekenen dat er verminderde immuniteit is die invloed kan hebben op de vacht. 

VERWARD ZIJN:
Doelloos rondlopen, wazig voor zich uitkijken, in het niets beginnen blaffen of vliegen vangen,... Ook onze huisdieren kunnen last hebben van dementie. Bepaalde medicatie helpt de doorbloeding van de hersenen verbeteren en daarbij deze symptomen beter te controleren.

Bloedonderzoek

Door de veroudering van de cellen, wordt de kans op algemene aandoeningen steeds groter. Dit kan allerlei vormen aannemen van hartproblemen, nier- en leverproblemen tot hormonale problemen zoals suikerziekte en de Ziekte van Cushing...

Een bloedanalyse kan deze problemen snel herkennen in uw senior dier, waardoor de behandeling vroeg ingezet kan worden.


Radiografie

Radiografie van buik en borstkast brengt organen en skelet onderdelen in beeld. Afwijkingen aan het skelet zoals arthrose, spondylose in de rug, verzwakking van de botten,... kunnen we in beeld brengen. Radiografie van de borstkast geeft een indicatie van de grootte van het hart en de kwaliteit van de longen. Vroegtijdig behandelen van een hartkwaal geeft een veel betere levenskwaliteit en -duur. 

Echografie

Echografie brengt de interne organen in beeld waardoor massa's of andere abnormaliteiten vroeg opgespeurd kunnen worden.
Dierenarts cuvelier
Absveldstraat 31
2880 Bornem
03 830 60 05
Vrije raadplegingen
Omwille van de Coronaproblematiek werken wij voorlopig ENKEL op afspraak.
U kan gebruik maken van onze online agenda of ons bellen op 03/830.60.05.
Let op! Er mag maar één begeleider per dier bij de consultatie zijn.
Op afspraak
MA -VR 8.30u-19u
ZA 9u - 12u